Vem gör vad

Producent
Bakom varje föreställning finns en ansvarig producent som har koll på det mesta. Vi har en sådan, som dessutom är vår teaterdirektör. Hon heter Rosa Rydberg och arbetar till vardags som förstelärare/musiklärare på Olympiaskolan i Kävlinge. 

Regissör
Clas Göran Söllgård, med bakgrund som regissör och skådespelare vid bland annat Malmö stadsteater, har sedan 1990 valt, bearbetat och anpassat manus och regisserat ensemblen. Dessutom engagerar sig Clas Göran i det mesta annat också. Om du lyckas komma ikapp honom hittar du honom antingen med en manuspärm eller en skruvdragare i högsta hugg. 

Ensemble 
Storleken på ensemblen varierar från år till år beroende på hur många roller som finns. Ibland får vi också ett trevligt tillfälligt inhopp. Gänget på scen börjar repetera sina roller i februari för att sedan bjuda publiken på en riktigt show i juni. Vilka som ingår i årets ensemble ser du i årets program. 

Sufflör
Trots att replikerna oftast sitter är det väldigt tryggt för skådespelarna att ha en sufflör på första bänkraden. Sufflören följer med i allt som sägs och är beredd att hjälpa till med text om det behövs. Vem som är årets sufflör ser du i årets program. 

Kaffeservering/ordning och reda
Varje år ansvarar ett gäng för kaffetältet med allt vad det innebär. Exakt vem som serverar dig varierar från föreställning och från år till år. Även runt omkring just serveringen finns det mycket att hålla reda på och fixa och dona med. Vilka som ingår i årets gäng ser du i årets program 

Scenbygge, teknik och ljus
Varje år behöver scen och kulisser ses över. Vi försöker återanvända så mycket som möjligt, men ibland behöver vi också bygga nytt. Dessutom ska allt som tillhöra scenen både fraktas till och från parken. Vilka som ingår i detta gäng ser du i programmet. 

Scenmästare
Att skapa scenografi som tidsenlig, men också funktionell och smart är en klurig uppgift. Som tur är har vi vår scenmästare Linda Tallinger som ansvarar för detta. Till sin hjälp har hon ett gäng medlemmar som ställer upp och målar och fixar. 

Frisyrer och smink 
För att föreställningarna ska kännas tidstrogna och för att varje rollfigurs personlighet ska bli tydlig, behöver vi proffsig hjälp med både hår och sminkråd.

Foto 
Att ha riktigt bra och proffsiga foton från våra föreställningar är viktigt av flera skäl. Dels i vår marknadsföring (som här på hemsidan), men också för att dokumentera vad föreningen jobbat fram tillsammans. Ser du en riktigt fin bild så är det sannolikt vår fotograf Hasse Dahlgren från Hasse Dahlgren Media AB som tagit den.

Layout 
Varje år för vi hjälp att layouta och trycka både affischer, flyers och program. Detta hjälpar oss Tanja Susec med.