Senaste Nytt

Kävlinge Amatörteater flyttar sommarens föreställningar till Hög

(Texten nedan publicerades inför sommarens uppsättningar 2022. Men vi kommer att fortsätta spela vår sommarteater i Hög – vi ses där framöver!)

Efter att ha spelat sommarteater i Kävlinge Folkets park i över 20 år flyttar nu Kävlinge Amatörteater sommarens uppsättningar till Spelplatsen i Hög. I och med det sluter man också cirkeln och återvänder till platsen där föreningen en gång började med Vikingaspelen.

-Vi har längtat så och det här blir en spännande nystart för oss efter två år av pandemiuppehåll, säger ordförande Rosa Rydberg.

Det myllrar plötsligt av liv på spelplatsen i Hög. Det är fotodags och överallt ser man ryggar iklädda jackan där det står ”Kävlinge Amatörteater”. Ännu är jackan lite för tunn för snålblåsten, men det är inte svårt att föreställa sig samma plats i juni. Spelplatsen ligger vackert belägen precis vid kanten av Kävlingeån och de stora stenblocken som fungerar som läktare ska tvättas av inför sommarens tolv föreställningar.

-Vi har haft fina år i parken i Kävlinge, men inför sommarens uppsättningar ställdes nya krav på ersättning och en begränsning av vår verksamhet som vi hade svårt att möta. Vi är en ideell förening och allt vi gör grundar sig i att vi känner att det är kul och lustfyllt. Därför tog vi beslutet att flytta verksamheten till Hög.

Samtidigt märker man att det finns något i Hög som sannolikt legat och lockat ett tag. Flera av medlemmarna i föreningen var själva med när det begav sig på spelplatsen under mitten 80-talet och det går inte att missta sig på vad de känner inför att återvända. Håkan Ekström är en av dem.

-Alltså det är inte klokt. Det var 37 – 38 år sedan man stod här och det satt 8 – 900 människor i publiken. Vilka sommarkvällar vi hade här, det är fantastiskt att komma tillbaka!

-Jag känner förväntan, vi längtar efter att komma i gång här ute. Jag som var med på den tiden, alltså 1985, får sådana vibbar när jag kommer hit, säger Pelle Nilsson.

Biljetter kommer endast säljas via hemsidan

Föreställningen kommer att spelas följande datum i juni: 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 17, 18. Biljetterna kostar 150 kronor styck. Genrepet är den 2/6 och till det behövs ingen biljett – det är bara att komma. Vardagar spelas föreställningen klockan 19.00. Lördag, söndag och röda dagar spelas föreställningen klockan 17.00

Håll utkik på kavlingeamatorteater.se och på föreningens Facebooksida med samma namn. En viktig nyhet är att biljetterna från och med sommaren 2022 enbart kommer att kunna köpas via hemsidan kavlingeamatorteater.se. Biljetterna hämtas sedan upp på spelplatsen från och med en timme innan föreställningen börjar. Till biljettbokningen >>

-Vi har haft några fantastiska år med Kjell Åke som slitit hårt och skött biljettförsäljningen via telefon, men nu när han bestämt sig för att det får räcka, då får vi tänka om, säger Rosa Rydberg. Vi hoppas att de som har svårt att lösa biljettköp på nätet hittar någon som kan hjälpa till.

Håll utkik på Facebook!

Ett tips är att följa/gilla Facebooksidan Kävlinge Amatörteater. Där kommer det löpande information.

Varma hälsningar
Kävlinge Amatörteater