Pressmeddelanden

Under rådande omständigheter – Kävlinge Amatörteater satsar på musikrevy i höst

Efter att pandemin satt käppar i hjulen för de två senaste somrarnas uppsättningar satsar nu Kävlinge Amatörteater på en glittrande musikrevy i november. ”Under rådande omständigheter” är det passande namnet på uppsättningen som repeteras för fullt. Nu är det ett laddat gäng som ser fram emot hösten.

-Vi saknar vår publik och nu vill vi verkligen möta dem igen i en musikrevy! Det är härligt när aktuella sketcher och musik får liv på scen. Vi kommer ha liveorkester, en massa kostymbyten, glitter och glamour. I år välkomnar vi dessutom Adreéne ”Adde” Sellberg till vår ensemble samt en kärt återseende i Gert Åkesson, som även är aktiv manusförfattare, säger Rosa Rydberg, ordförande i KAT.

Musikrevyn ”Under rådande omständigheter” planeras att spelas vid 12 tillfällen under november. Platsen blir Kävlinge Kulturscen på Korsbackaskolan och biljetterna släpps den 20 september. Beskedet om lättnader av restriktioner gör det hela enklare att genomföra, men självklart är det fortfarande viktigt att begränsa smittspridningen.

-Vi måste fortsätta vara rädda om varandra och vi rättar oss efter Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Det kommer vara viktigt att vi fortsätter hålla avstånd och vi vill uppmana vår publik att stanna hemma om de är sjuka.

De flesta känner till Kävlinge Amatörteaters populära sommaruppsättningar i Kävlinge Folkets Park. Men under många år spelade föreningen även nyårsrevy och nu är det alltså dags för revyspåret igen. KAT har tidigare haft som policy att endast använda manus gjorda av föreningsmedlemmar i sina revyer och man har inte sett någon anledning att bryta mot traditionen den här gången. Bakom manusförfattandet står de två manusrävarna Gert Åkesson och Pelle Nilsson.

– Det har fullkomligt sprudlat och sprutats idéer. Vi tycker att revyn ska kännas som en form av nystart för både oss i föreningen och publiken. Coronan vill vi lägga bakom oss – i alla fall för den här stunden, säger Pelle Nilsson.

Är du journalist och vill komma i kontakt med föreningen? Använd då kontaktformuläret.

Pressbilder

“Under rådande omständigheter” Fotocred Hasse Dahlgren.

Pressbilder

Generella från olika uppsättningar. Fotocred Hasse Dahlgren.