Vanliga frågor & svar

Biljetter

Hur får jag tag på biljetter? 
Biljetter till sommarens föreställning bokas/köpas på följande sätt:

• Via bokningssidan på www.kavlingeamatorteater.se
• Överblivna biljetter säljs på spelplatsen med början en timme innan föreställningens start.

Vilka datum kommer föreställningen att spelas?
Föreställningen kommer att spelas följande datum i juni: 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15. Vardagar klockan 19, helger klockan 17.

Vad kostar biljetterna?
Biljetterna kostar 200 kronor för vuxna och 100 kronor för barn 3-12 år.

Hur får jag mina biljetter? 
Biljetter som köps via hemsidan är digitala, dessa scannas av vid entrén på spelplatsen. Detta kan man göra direkt i telefonen utan att de behöver skrivas ut. 

Hur betalar jag mina biljetter?
När du bokat biljetter via vår hemsida får du först ett automatiskt svarsmejl som innebär att vi fått din beställning och kontrollerar om det finns biljetter kvar till ditt önskade datum. Inom 24 timmar får du sedan ytterligare ett mejl med besked om det finns tillgängliga biljetter eller inte. Finns det biljetter finns det en betalningslänk i mejlet. Observera! Biljetterna ligger reserverade för betalning i 1 timma. Efter detta återgår biljetterna till försäljning. Köper du överblivna biljetter på spelplatsen kan du välja att betala med swish, kontanter eller de vanligaste betalkorten.

Jag verkar inte ha fått något svarsmejl?
Kontrollera då din skräppost, det kan ha hamnat där.

Är det numrerade platser? 
Nej det är det inte. Men man har bra sikt från samtliga platser. OBS! Läktaren består av stenblock så glöm inte något mjukt att sitta på! 

Innan besöket

Var ligger spelplatsen? 
Högs Friluftsteater ligger i byn Hög i Högs Företagsby, mellan Löddeköpinge och Kävlinge. Adressen dit är Företagshusvägen 2, 244 93 Kävlinge. Väl på plats kommer du att få tydlig information.

Hur är det med parkering? 
Det finns gratis parkering några minuters promenad från spelplatsen. För den som är handikappad finns det ett begränsat antal platser i direkt anslutning till spelplatsen. Hänvisning sker på plats.

Vad ska jag tänka på att ta med mig?
Tänk på att spelplatsen är utomhus utan tak. Så ta kläder efter väder, solhatt om det är varmt, glatt humör, något mjukt att sitta på, egen pickkorg om du vill äta en bit mat (fika säljer vi billigt). Tänk på att ta med regnkläder vid risk för dåligt väder. Paraply går inte att använda eftersom du kan skymma sikten för någon annan. Det finns en och annan mygga, så något myggpreparat kan vara bra för den känslige.

Får vi ta med oss egna stolar? 
Nej, tyvärr inte, det finns det inte plats för. På spelplatsen finns både bänkar med ryggstöd och läktarplatser (ta med något att sitta på!). 

Om man har med sig hjälpmedel som t ex rullator eller har något fysiskt handikapp vad gör man då? 
Kontakta då biljettutlämningen i samband med besöket. 

Kan man fika eller ha picknick innan i anslutning till spelplatsen?
Jajamen, det går så bra. Det finns väldigt fina omgivningar i direkt anslutning till spelplatsen där man kan sätta sig på t ex en filt och duka upp något gott innan besöket. Bland annat får man gärna hålla till i Pegasus Trädgård där du samtidigt har möjlighet att helt kostnadsfritt uppleva de smarta ekologiska odlingarna och installationerna.

Vad händer om det regnar?
Vi väntar alltid in i det sista när det gäller att fatta ett beslut om att ställa in en föreställning. Ibland avvaktar vi till och med 15-20 minuter efter den egentliga spelstarten om vi tror det är en skur som drar förbi. Lite regn klarar vi alla med rätt kläder och inställning – det är bara om den tekniska utrustningen riskerar att skadas som vi ställer in. Så vid risk för regn – ta med regnkläder (ej paraply), ta er till spelplatsen och håll er uppdaterade via information på plats i biljettältet eller via vår Facebooksida. Ställs en föreställning in erbjuds ni att komma på ett annat föreställningsdatum. Är det sista föreställningen får ni pengarna tillbaka. Samma sak gäller om vi tvingas avbryta en pågående föreställning innan pausen. Hinner vi spela större delen av föreställningen är biljetten förbrukad.

 

Under besöket

Hur lång tid tar föreställningen? 
Cirka två timmar inklusive 20 minuters paus. 

Finns det kaffe i pausen? 
Ja, kaffe/te/saft/vatten och bulle säljs i pausen. Du kan också ha med din egen picknickkorg och njuta i de fina omgivningarna vid ån. 

När släpps publiken in? 
Cirka 20 minuter före föreställningen börjar. 

Brukar det vara långa köer? 
Räkna med att det kan vara kö. Publik brukar ställa sig vid vår entrée allt från en timme till 30 minuter innan föreställningens början. Men insläppet går sedan väldigt snabbt och smidigt – så bli inte avskräckt! Och kom ihåg att man ser bra från samtliga platser. 

Hur är det med toaletter? 
I anslutning till spelplatsen finns tre toaletter, varav en är handikappanpassad.

Vilka tider spelas föreställningen? 
Vardagar spelas föreställningen klockan 19.00. Lördag, söndag och röda dagar spelas föreställningen klockan 17.00 

Vad är det för typ av teater? 
Vi spelar lättsamma och glada sommarlustspel och farser, ofta med sång och musik, som vänder sig till en publik mellan 0 – 115 år. 

Får man filma eller fotografera föreställningen? 
Vi är tacksamma om ni inte filmar eller fotograferar under föreställningen. 

Om jag undrar något på spelplatsen – vem kan jag då fråga? 
Fråga vem som helst med en t-shirt eller jacka märkt Kävlinge Amatörteater. Vi hjälper dig gärna!