Årets föreställning

Komisk operett på Högs Friluftsteater

“Min syster och jag” är ett musikaliskt lustspel av Berr och Verneuil med första premiär i Berlin 1930. Det har behållit sin popularitet sedan dess inte minst på grund av  musiken av Ralph Benatzky som även gjort musiken till välkända “Vita hästen”. Till “Min syster och jag” har han levererat ett pärlband av vackra och medryckande sånger.

Handlingen utspelar sig till en början på godset Häckebäck där grevinnan Marie, spelad av Jenny Ränzlöw, får hjälp av musikstuderande Roger, spelad av Jonas Vijk att ordna sitt stora bibliotek. Mellan dem säger det “Klick” och historien fortsätter med kärlek i full musikalisk fart med komiska vändningar. Vi möter den ständigt förälskade och jordenruntfarande, säckpipeblåsande skotten Buffy , spelad av Anders Persson. Vi träffar skoaffärsinnehavaren Filosel, Nils Poppes paradroll, som hos oss spelas av den eminente Pelle Nilsson. Anställd hos Filosel finns Elise med sina teaterdrömmar. Elise spelas av allas vår Rosa Rydberg. Utöver dessa förekommer det skönsjungande tjänstefolket Henriette och Gaston som spelas av Agneta Persson och Peter Jacobsson samt en alldeles speciell skobutikskund spelad av Glenn Willman.

Vi är glada och stolta att få spela föreställningen på Högs Friluftsteater i juni och hoppas att ni ska ha lika roligt som vi haft i arbetet som vi startade redan i mars.

/Clas Göran Söllgård, regissör