Årets föreställning

Tack för sommaren 2024 – Hotell Kalabalik är färdigspelad!

Hisnande tempo i sommarens Hotell Kalabalik

När Kävlinge Amatörteater sätter upp sommarens föreställning på friluftsteatern i Hög så ser man inte röken av varken 30, 40 eller 50-tal som det normalt handlar om. I stället utspelas Hotell Kalabalik i nutid och kännetecknas av snabba repliker och vältajmade spring i dörrar i en skrattfest som liknats vid ”Pang i bygget”.

Ensemblen består av Peter Jacobsson, Håkan Ekström, Jenny Ränzlöw, Jonas Vijk och Rosa Rydberg – ett sammansvetsat gäng som är välkända av publiken. Regisserar gör, som så många andra somrar, Clas Göran Söllgård.

– När jag letar pjäser att spela med detta gäng är det många parametrar som skall stämma. Vilka i ensemblen kan vara med, vilken pjäs har rätt antal roller, fungerar det åldersmässigt med mera. Det är ett pussel som inte alltid är så lätt men till sommarens produktion föll allt på plats och det blev en drömensemble till en drömpjäs, vilket också gör mitt arbete som regissör till ett drömjobb!

Biljettsläpp den 8 april

Biljetterna börjar säljas den 8 april till föreställningarna som spelas följande datum i juni: 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15. Vardagar startar föreställningen klockan 19 och helger klockan 17. Biljetterna kostar 200 kronor för vuxna och säljs via www.kavlingeamatorteater.se och på spelplatsen en timme innan föreställningens start. Nytt för i år är att man även börjar sälja barnbiljetter för de mellan 3 – 12 år för 100 kronor.

-Vi behöver såklart täcka våra utgifter, men vi vill samtidigt att det ska vara möjligt att ta med barnen eller barnbarnen. Vi vill att man ska kunna gå på sommarteater tillsammans, säger ordförande Rosa Rydberg.

I väntan på premiär repeteras det för fullt och lite längre fram kopplas resten av gänget i föreningen på som sysslar med allt från scenbygge, måleri, rekvisita till allt annat som gör ett besök på spelplatsen till vad det är. Clas Göran Söllgård ser fram emot den stundande premiären.

-Jag hoppas att vår publik skall njuta i sommarkvällen och skratta gott åt vår hisnande historia där allt kan hända. Eller som hotellets portier Malte uttrycker det när farskarusellen snurrar som värst: “Ni är tokiga allihop! Om ni fyra bott i en startad centrifug hade det känts fullkomligt normalt för er!”