Presentation av Blå Dunster 2017

Blå Dunster

Av
Frans Arnold och Ernst Bach

 

Vi befinner oss hos Direktör Engströms hem någon gång i slutet av 1950 eller början av 1960 talet. Familjen består av Julius Engström med hustru Gina och dottern Betty samt en man som är ”allt i allo” Andersson. När vi träffar på herrskapet har Julius haft ett affärsmöte som drog ut lite på tiden, milt sagt.  Gina Engström är ganska van vid att Julius har långvariga ”affärsmöten” men vad de inte vet är att Betty är på väg hem från ett besök i den kungliga huvudstaden. Hon har dessutom träffat en fin vän som hon vill presentera för sin mamma och pappa Philip Löwenhjelm.  Detta möte mottas med blandade känslor av Julius och Gina.

På Julius firma finns en bokhållare Max Grönlöv en ganska blek figur men otroligt duktig i sitt arbete. Julius har stora planer för sin bokhållare och sin firma men Gina är måttligt intresserad av Julius planer. Vi träffar också stans informationscentral Fröken Maj , det hon inte vet är inte värt att veta.

Till allas förvåning kommer fint besök, nämligen en filmstjärnan Ria Ray och hennes fästman Walter Rieman som skall närvara på premiären av hennes senaste film. Ni kommer också att möta en taxichaufför, en tidningsförsäljare, ett bud och ett blomsterbud.